27 Mart 2013 Çarşamba


Yeni Oyunlar Kaç Para Olacak ?




Bir konsol neslinin daha sonuna geldik sayılır. Yeni nesil konsollardan ilki PlayStation 4 duyuruldu ve Microsoft'un yeni Xbox'ı tanıtması da oldukça yakın.
Hal böyle olunca oyun dünyasını bir yeni nesil konsollar ve oyunları telaşı sarmış durumda. Sony'nin lansmanında bu yeni oyunlardan bazıları karşımıza çıkmıştı hatırlarsanız. Ubisoft ise Watch Dogs'u PlayStation 4 lansmanında tanıtmasının ardından Assassin's Creed 4: Black Flag'in de yeni nesil konsollar için piyasaya sürüleceğini açıklamıştı.
Oyuncuların ise en çok merak ettiği konu tabii ki yeni konsolların ve oyunlarının fiyat aralıkları. Sony'nin PlayStation 3 ile yaptığı hataya düşmeyerek PlayStation 4'ü daha ucuz bir fiyat etiketiyle satışa sunacağı söylenirken Microsoft'un nasıl bir hedef belirleyeceğini ancak lansmandan sonra öğrenebileceğiz.
Oyun firmaları kanadında ise oyunların maliyetlerinin yükseldiğine dair şikayetler duyuyoruz. Maliyetlerin artmasının ise biz oyunculara tek bir yansıması var; zam!

Yani yeni nesil oyunlar zamlanacak orası kesin. Fakat fiyatlar çok uçuk mu olacak? Pek sanmıyoruz. Ubisoft'ta bu tahminlerimizi destekler nitelikte bir hatanın altına imza atarak Assassin's Creed 4'ün ön siparişini internet sitesinden başlattı.
Başlatmasında bir problem yok ama yeni nesil konsollar için de oyunun ön siparişe açıldığını ve Black Chest Edition adlı özel sürümünün 110 pound'luk fiyat etiketine sahip olduğunu hemen belirtelim.
Aynı oyunun PC sürümü ise 100 pound'luk fiyat etiketine sahip. Yeni nesil konsollar için olan fiyatı ise eski nesil konsollarla birebir aynı. Yani aslına bakarsanız fiyatlarda hiçbir artış görünmüyor. Hali hazırda günümüzde de zaten konsol oyunları PC oyunlarından daha yüksek fiyatlarla satılıyor.