29 Mart 2013 Cuma


Galaxy S4'teki Exynos 5 Octa, Test Edildi!



Samsung'un Galaxy S4 lansmanında en çok dikkat çeken hareketlerinden biri de cihazı iki farklı işlemci tipiyle üreteceğini açıklaması olmuştu.
Hem Samsung'un yaşadığı adetli üretim sıkıntıları hem de LTE destekli pazarlardaki Qualcomm gücü sayesinde bazı pazarlarda Snapdragon 600işlemcili Galaxy S4 satacak olan firma, bazı pazarlarda da 4+4 çekirdekli Exynos 5 Octa işlemcisini kullanacak.
Snapdragon 600 işlemciye sahip olan Galaxy S4 varyasyonunun test sonuçları daha önce yayımlanmış ve piyasadaki pek çok modeli geride bıraktığını görmüştük. 1.9 GHz'lik Snapdragon 600 işlemcisine en yakın skor alan cihaz, 1.7 GHz hızında Snapdragon 600 işlemcisine sahip One olmuştu.
Fakat en çok merak edilen skor ise Samsung'un yeni nesil işlemcisi Exynos 5 Octa'nın aldığı skorlar. İşte merakla beklenen o skorlar:
Görsellerde de görebileceğiniz gibi cihaz AnTuTu Benchmark testlerinde 27417Quadrant Benchmark testlerinde ise 12726 puan almayı başarmış.
Sonuçlarda en çok dikkat çeken nokta ise Galaxy S4'ün Qualcomm Snapdragon 600 ile üretilen modelden de daha iyi puanlar almış olması.