26 Mart 2013 Salı


Windows Store 50 Bin Uygulamayı Geçti



Windows 8 ile birlikte yazılım geliştirme ve yükleme olayını mobil platformlardakine benzer bir hale getiren Microsoft, kullanıcılara ve geliştiricilere Windows Store adında bir uygulama mağazası sunmuştu.
Windows Store için sürekli bir çalışma içerisinde olan Microsoft, uygulama sayısını her geçen gün artırdı ve Windows Store nihayetinde 50 binuygulama sayısını geçti. MetroStoreScanner tarafından açıklanan bilgilere göre tam uygulama sayısı 50.304 olurken Ekim ayında açılan uygulama mağazasında 8.000 uygulama yer alıyordu.
Windows 8 ve Windows RT için geliştirilen bu uygulama mağazası yaklaşık 6 ayda bu hale gelirken mağazaya ayda ortalama 7.000 uygulama eklendi. Yine açıklanan bilgilere göre uygulama mağazasına eklenen uygulama sayısı Mart ayına kadar ivmeli şekilde bir azalışgösterirken ilk kez bu ay yükselme gösterdi.
Microsoft’un Windows Store’unda durumlar bu şekilde iken Apple’ınmasaüstü cihazları için geliştirdiği uygulama mağazası olan Mac App Store üzerinde ise şuan 14.000 uygulama bulunuyor.  Bu rakama göre iyi bir yerde olan Windows Store’un, Windows tabanlı tabletler düşünüldüğü zaman App Store üzerinde bulunan yaklaşık 400 binlik iPad uygulama sayısına göre oldukça geride olduğu görülüyor.