26 Mart 2013 Salı


Google Play Store 4.0'ın Detayları Göründü!



GoogleAndroid ekosisteminin uygulama marketi olan Play Store'u geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Android Market adını bırakan şirket, yeni mağaza uygulamasına Play Store adını vermişti.
Play Store üzerinden sadece uygulama değil; kitap, film ve müzik gibi içerikler de satın alabiliyorsunuz.(Ülkemizde bu özellikler aktif değil)
Yaklaşık bir senedir son tasarım haliyle aramızda olan Play Store, 4.0sürümüyle beraber yenileniyor. Droid Life adlı sitenin Android Play Store v4.0.16 üzerinde yaptığı ön incelemelerle ortaya çıkan sürüm, çok daha renkli bir tasarıma sahip.
Uygulamalarla ilgili bölümlerin yeşil temaya sahip olduğu Play Store 4.0'da uygulama simgeleri de büyütülmüş. Farklı kategorilerde renk değiştiren uygulama, mesela kitap satın alacağınız zaman mavi ağırlıklı bir renk alıyor.
Tüm uygulamaları otomatik güncellenecek şekilde ayarladıktan sonra, uygulamalar doğal olarak kendini güncellemeye başlıyorlar. Fakat siz bazı uygulamalardaki otomatik güncellemeyi kapatabileceksiniz. Zaten son sürümlerde yapabildiğimiz bu özellik, 4.0'da da korunuyor.
Uygulamayı yüklemeden önce, bizden istenen yetkileri gruplandırarak, daha anlaşılabilir hale getiren yeni market uygulaması, güvenlik zaafiyetlerini de bir nebze azaltacak gibi gözüküyor.
Tamamen Android Jelly Bean arayüzüne göre tasarlanan yazılım,Android'in en son kullanım özelliklerini karşılıyor. Uygulamanın yakın zamanda kullanıcılara dağıtılması bekleniyor.