28 Mart 2013 Perşembe


PlayStation 4'ten Yeni Detaylar Açıklandı



Sony'nin bir süredir hakkında hiçbir bilgi alamadığımız yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 için yeni bilgiler sonunda elimize ulaştı.
Game Developers Conferance 2013'te yeni konsolları hakkında konuşanSony firması, özellikle DualShock 4 ile ilgili önemli bilgiler vermeye devam etti.
Görünüşe göre DualShock 4'ün üzerindeki tuşların çoğu dijital olarak çalışacak. Bu da fiziksel zarar gören kumandaların çabucak bozulmasını engelleyecek. Ayrıca DualShock 4'ün titreşim özelliği de geliştiriliyor.
Yeni oyun kumandamızın PlayStation 4"Standby" yani bekleme modundayken de şarj edilebileceği de gelen bilgiler arasında. Tüm PlayStation 4'lerin bir mikrofon ve kulaklık seti ile satışa sunulacağını da belirtelim. DualShock 4 üzerinde bulunan bu çıkışın ne işe yarayacağı da tam anlamıyla kesinleşmiş oldu böylece.
Son olarak konsolun sosyal özelliklerinden de bahseden Sony, her kullanıcının iki farklı kullanıcı adına sahip olacağını, ilk kullanıcı adının oyunlarda (çevrimiçi oyunlarda) görünen takma adınız olacağı ve ikinci kullanıcı adınızın ise FacebookTwitter gibi sosyal ağlarda görünecek olan gerçek isim soyadınız olacağı belirtildi.
Eğer gerçek adınızın kimseye görünmesini istemiyorsanız, konsolun ayarlar kısmından bu özelliği kapatarak kimsenin gerçek bilgilerinize ulaşmamasını sağlayabileceksiniz.
Bir de paylaş tuşunun nasl çalışacağı da tam anlamıyla ortaya çıktı. Konsol siz oyun oynarken oyunun son birkaç dakikasını sürekli olarak kaydetmeye devam edecek. Böylece oyunda başınıza ilginç bir şey geldiğinde direkt olarak paylaş tuşuna basarak kaydedilen bölümü internete yükleyebileceksiniz.