26 Mart 2013 Salı


Instagram, Temple Run ve Real Racing 3 Windows Phone'a Yolunda!



Android ve iOS platformlarının en çok sevilen uygulamalarından biri olanInstagramWindows Phone ekosisteminde bulunmuyor. Bu da platformun en büyük eksikliklerinden biri olarak yorumlanıyor.
Kullanıcı sayısı her geçen gün artan Windows Phone platformuna, en sonGameloft'un pek çok yeni oyunla destek vereceğini açıklamıştık. Gelen duyumlara göre yeni uygulamalarla, platformun uygulama zenginliği artacak.
Gelen iddialara göre Windows Phone 8 için çıkacak GDR2 güncellemesiyle beraber yeni ek özellikleri bünyesine katacak. Gelen iddialara göre uygulama API'lerine Microsoft tarafından yapılacak müdahale ile beraber, programcıların bazı istekleri de sağlanmış olacak.
Bu yeniliklerden sonra Mayıs ayı gibi Instagram uygulaması Windows Phone'a gelebilir. iOS uygulamasının basit bir portu olarak geleceği söylenen uygulama, pek çok lens özelliğini de bünyesinde bulundurmayacak. Daha sonra uygulamaya gelecek güncellemelerle, platformlardaki diğer uygulamalarla arasındaki farklar kapanabilir. Tabi bu uygulamayı, kullanıcıların gözünde oldukça antipatik de yapabilir.
Bu haberleri görünce akıllara gelen soru ise, iOS'taki yazılım nasıl Windows Phone'a port edilecek? Ayrıca pek çok yazılımda gördüğümüz Metro arayüzü, Instagram'da olmayacak mı? Bu soruların cevabı şimdilik henüz bilinmiyor.
Temple Run ve Real Racing de gelebilir...
Özellikle Real Racing 3 ile iligli iddialar oldukça ciddi. Paylaşılan ekran görüntülerine göre, Windows Phone Store'da Real Racing sayfası hazırlanmış durumda. Oyunun final sürümüyle beraber gerekli değişiklikleri yapıp, indirilmeye sunulması bekleniyor. Ama bu görsellerin sahte olma ihtimali de bulunuyor.
Anontechleaks adlı hesaptan sızdırılan bilgiye göre, Temple Run 2'nin deWindows Phone ekosistemine gelmesi bekleniyor. Bu oyunların çıkmasının ardından belli bir süre geçti. Çıkmaları zaten gerekiyordu fakat henüz somut bir bilgi yok.
Kullanıcıların şimdi yapması gereken tek şey, Mayıs ayını beklemek ve iddiaların gerçek olup olmadığını görmek. Eğer Instagram yaza kadar Windows Phone'a gelmezse, ekosistem için büyük bir kayıp olarak listeye yazılacak.