26 Mart 2013 Salı


Google Glass ile Açıl Susam Açıl



Google'ın uzun süredir üstünde çalıştığı ve sürekli geliştirerek yenilediği projesi Glass, yapılan bir patent başvurusu ile artık evlerdeki birçok eşyayıkontrol edebilecek.
Kullanım alanını sürekli genişleten GoogleGlass için yaptığı bu yeni patent başvurusunda çıtayı bir kademe daha yukarı yükseltti.
Yapılan patent başvurusunun detaylarında ise Glass'ın hedefinde bulunan cihazlar önce göz önüne seçim için gelecek ve ardından cihazların kontrol menüsü açılacak.
Kontrol menüsünden de daha önce bağlantı kurulmuş bu cihazlarınyönetimi yapılabilecek. Ancak burada kontrol edilecek olan cihazların muhakkak daha önce Glass ile bağlantı kurmuş olması gerekecek. Google Glass ise bu cihazlar ile bağlantıları Bluetooth, kızılötesi, QR ve RFIDteknolojilerinin yardımı ile yapabilecek.
Google'ın yaptığı bu patent başvurusunun Glass üzerinde nasıl kullanılacağı hakkında henüz bir bilgi yok ancak Google bu teknoloji ile yapılabilecek kontroller arasında ev garaj kapılarının açılıp kapatılması ve yine aynı şekilde buzdolabının açılıp kapatılmasını örnek gösterdi.