10 Nisan 2013 Çarşamba


Yeni Xbox'tan Yeni Dedikodular


Sony'nin PlayStation 4'ü duyurmasının ardından Microsoft kanadı sessizliğini korurken, yeni Xbox'ın 21 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Microsoft Xbox etkinliğinde tanıtılacağı iddia ediliyor.
Bloomberg'de yer alan habere göre yeni XboxAMD tarafından üretilen x86 tabanlı bir çipsete sahip olacak. Yani bu da PlayStation 4 ile aynı mimariye sahip olacağını ortaya koyuyor.
Aslına bakarsanız bu multi-platform oyunlar açısından oldukça büyük bir gelişme olarak görülebilir. Çünkü artık PlayStation 4 ve yeni Xbox aynı mimari üzerinde çalıştığı için oyunlar çok daha kolay geliştirilebilecek. Gereksiz kısıtlamalara gitmek zorunda kalınmayacak.
Fakat bir yandan da Xbox 360'ta kullanılan PowerPC mimarisinin yok olması anlamına geliyor. Bu da yeni Xbox'ın geri uyumluluk sağlamayacağı ve Xbox 360 oyunlarını çalıştırmayacağı anlamına geliyor.
Tabii bunlar yalnızca dedikodu gibi görünse de gerçeğe çok yakın olan bilgiler olduğunu hatırlatalım. Yine de Microsoft'tan gelecek resmi açıklamaya kadar kesin bir dille konuşmak doğru olmayacağı için, beklemeye devam edelim...


Ev Telefonunda HD Görüşme Dönemi Başlıyor


Sabit telefon hizmetini kendi şebekesi üzerinden fiber kalitesiyle veren Turkcell SuperonlineTürkiye’de ilk kez sunduğu HD Ses hizmeti ile telefon görüşmelerini daha da kaliteli hale getiriyor.
Dünya standartlarında kurulan fiber optik şebekeler üzerinden verilen HD Ses hizmeti ile kullanıcılar, telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesini daha net ve “gerçeğe yakın” duyabiliyor.
Turkcell Superonline yeni hizmetine özel hazırladığı HD DECT telefon ve avantajlı dakika paketleriyle, ayda 23,99 TL’den başlayan fiyatlarla HD Ses kalitesini evinize getiriyor.
HD konuşma paketlerinden, ev telefonunu, numarası değişmedenTurkcell Superonline’a taşıyanlar ya da yeni numara alanlar faydalanabiliyor.
HD konuşma, neleri değiştirir?
Sesin iletildiği frekans bandının genişlemesi yani tek bir kanala daha çok ses verisinin sığdırılabilmesi anlamına gelen HD Ses ile kullanıcılar, telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesini daha “gerçeğe yakın” duyabiliyor.
Sesleri daha kolay tanıyıp, telefonda anlaşılması zor olabilen "Z, S ve F"gibi harfleri anlaşılabilir hale getiren HD Ses özelliği, arka plan seslerini de bastırdığı için daha net bir telefon görüşmesi sağlıyor...