10 Nisan 2013 Çarşamba


Live Messenger Ölüyor, Skype'a Geçin!




Microsoft'un uzun yıllardır kullanılan ve zamanının en çok kullanılan anlık mesajlaşma yazılımı MSN Messenger ya da yeni adıyla Windows Live Messenger için yolun sonu gözüktü.
8 Nisan'da kapatılması beklenen servisin tarihi biraz daha ileri alındı ve 30 Nisan olarak belirlendi.
30 Nisan'dan sonra Live Messenger kullanılmayacak. Bundan sonra servisi kullanmak isteyenlerin, Skype'a yönelmesi gerekiyor.
Yaklaşık 12 yıllık geçmişi bulunan MSN Messenger'ın kapatılıyor olması pek çok kullanıcıyı üzecek. MSN Messenger'ı zamanında kullanan kitle,Live Messenger'ın ilk çıktığında da eleştirileri yöneltmişti. Oldukça alışılmış ve basit bir arayüzü olan MSN MessengerWindows Live Messenger ile daha karmaşık bir hale gelmişti.
Skype'a geçişte pek çok özellik kazanacak olan kullananlar, Skype'ın zengin mobil platform desteğini de arkasına alacak. Skype'ın mobil yazılımları üzerinden tüm platformlarda kullanılabilir olan program, arkadaşlarınızla iletişimi bir ileri seviyeye taşıyacak.


Gençlerin Tercihi iPhone Oldu



Piper Jaffray araştırma şirketinin paylaştığı araştırmanın sonuçlarıABD'de gençler arasında en yaygın akıllı telefonun iPhone olduğunu gösteriyor.
Ortalama yaşı 16.1 ve 16.5 olan iki ayrı grupta toplam 5200 genç ile gerçekleştirilen araştırmada iPhone sahipliği oranı yüzde 48 olarak belirlendi.
Geçtiğimiz sonbaharda yüzde 40 olan bu orandaki artış iPhone'un gençler arasında yaygınlaştığını gösteriyor. Gençlerin yüzde 62'si ise bir sonraki akıllı telefonlarının iPhone olmasını istiyor. Android'li bir akıllı telefon beklentisi olanların oranı ise yüzde 23.
Mobil işletim sistemlerinde de iOS'ın üstünlüğü söz konusu. Gelecek telefonlarında iOS işletim olmasını isteyen gençlerin oranı yüzde 59. Android ise yüzde 21'lik bir paya sahip. Yüksek gelirli ailelerde iOStercihi yüzde 70'lere ulaşıyor.
Tablet sahipliğinde ise benzer oranlar söz konusu. Gençlerin %51'i hali hazırda bir tablet sahibi. Önümüzdeki 6 ay içinde bir tablet almayı planlayan gençlerin oranı ise yüzde 17 olarak belirlenmiş. Bu oranın yüzde 68'ini iPad almayı planlayanlar oluşturuyor. iPad almayı planlayanlar arasında iPad Mini düşünenler ise yüzde 14 oranında...


iPhone 5S Farklı Ekran Boyutlarında Olacak


Topeka Capital Markets analisti Brian White’tan gelen bilgilere göre,yeni nesil iPhone farklı ekran boyutlarında üretilecek. Ayrıca beş farklırenk seçenekleriyle de kullanıcıların beğenisine sunulacağını söyleyen White, verdiği bilgilerle herkesi şaşırttı.
Bu şaşırtıcı bilgileri tedarikçi firmalar ile yapılan görüşmeler sonucu öğrendiğini açıklayan B.White, yeni nesil iPhone’un ekran boyutu hakkında bilgi vermedi...
Brain White aynı zamanda Apple’ın ucuz iPhone’u piyasaya süreceğinden bahsediyor. Tabi bunların hepsi bir iddia. Bize göre Apple uzun yıllar iPhone’un ekran boyutunu değiştirmez. Çünkü uygulama geliştiricileriiPhone 5'in ekran boyutu için, yakın bir zamanda optimizasyona gitmişti. Apple, yeni nesil iPhone'un ekran boyutunu değiştirerek geliştiricilere yük olmak istemez...