10 Nisan 2013 Çarşamba



Google'ın geçtiğimiz yılın başında v3.0 sürümüne yükselttiği ve Android Market yerine Google Play Store olarak adını değiştirdiği uygulama marketi, v4.0'a yükseltiliyor.
Tasarım anlamında tamamen değişikliğe uğrayan market, pek çok yeniliği de bünyesinde barındırıyor.
Play Store üzerinden sadece uygulama değil; kitapfilm ve müzik gibi içerikler de satın alabiliyorsunuz.(Ülkemizde bu özellikler aktif değil)
Yaklaşık bir senedir son tasarım haliyle aramızda olan Play Store, 4.0 sürümüyle beraber yenileniyor. Yükleme dosyası sızdırılan 4.0.25 sürümü, yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Zaten Google'ın yeni sürüm için sloganı da "sade ve hızlı" olarak biliniyor.
Uygulamalarla ilgili bölümlerin yeşil temaya sahip olduğu Play Store 4.0'da uygulama simgeleri de büyütülmüş. Farklı kategorilerde renk değiştiren uygulama, mesela kitap satın alacağınız zaman mavi ağırlıklı bir renk alıyor.
Tüm uygulamaları otomatik güncellenecek şekilde ayarladıktan sonra, uygulamalar doğal olarak kendini güncellemeye başlıyorlar. Fakat siz bazı uygulamalardaki otomatik güncellemeyi kapatabileceksiniz. Zaten son sürümlerde yapabildiğimiz bu özellik, 4.0'da da korunuyor.
Uygulamayı yüklemeden önce, bizden istenen yetkileri gruplandırarak, daha anlaşılabilir hale getiren yeni market uygulaması, güvenlik zaafiyetlerini de bir nebze azaltacak gibi gözüküyor.
Yeni sürümü indirmek için, buradaki .apk dosyasını telefonunuza yüklemeniz yeterli. Güncelleme olarak bugün tanıtılan Google Play Store, yakında güncelleme olarak ülkemizde de dağıtılacak...


iOS için Chrome'a Tam Ekran Desteği


Google, açık kaynak tarayıcısı Chrome'u geliştirmeye her geçen gün devam ediyor. Sizinle daha önce paylaştığımız gibi masaüstü ve Android platformunda WebKit motorunu bırakıp Blink'e geçiş yapmaya başlayan Google, bu süreçte iOS uygulamasını farklı yönlerden güncellemeyi de ihmal etmiyor.
iOS için 26.0.1410.50 sürümüne güncellenen Google Chrome'un bu güncelleme ile kazandığı özelliklerin başında uygulamanın tam ekranözelliği kazanması yer alıyor. Bu sayede internette gezinirken ekranınızın tamamından yararlanabiliyorsunuz.

Güncelleme Sonrası iOS için Google Chrome
Güncelleme ile uygulamaya eklenen diğer özellikler ise daha çok"Yazdırma" fonksiyonu ile ilgili. 26.0.1410.50 sürümü ile web sayfalarınıGoogle Cloud Print veya AirPrint ile yazdırma özelliği kazanan Google Chrome ayrıca istenilirse web sayfalarını PDF olarak Google Drive'a da kaydedebiliyor ki bu özelliğin oldukça kullanışlı olacağını söyleyebiliriz.
Tüm bu özelliklerin yanında kararlı çalışma ve güvenlik sağlamaya yönelik iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri de içeren Google Chrome uygulamasını buradan cihazınıza yükleyebilir veya uygulamanızı güncelleyebilirsiniz...


Google Play Store’da Temizlik Başladı


Daha önce Antivirüs firmalarının yaptığı araştırmalarda, Google Play Store’da bulunan 10 uygulamadan 1’inin kullanıcıların kişisel bilgilerini sızdırdığı açıklanmıştı.
Google bu iddialara cevap vermemişti. Ta ki bu güne kadar. Google Play Store‘da bulunan 60.000 uygulama bugün Google tarafından mağazadan kaldırıldı.
Çoğunlukla Mp3 ve zil tonu indirmenizi ya da düzenlemenizi sağlayan uygulamaları kaldıran Google, böylece Play Store’da bulunan uygulamaların kalitesini arttırmayı hedefliyor. Ayrıca diğer uygulamalar isetehlikeli yazılım (spam) oldukları için kaldırıldı.
Google ve Apple da zaman zaman mağazalarında uygulama temizliği yapabiliyor. Ancak bu temizlik şu ana kadar yapılmış en büyük temizlik olarak kayıtlara geçti. Ancak 60.000 uygulamanın tamamı Google tarafından kaldırılmadı. Uygulama geliştiricileri tarafından da kaldırılan pek çok uygulama mevcut...