11 Nisan 2013 Perşembe


Microsoft 7 inç Hazırlığında


Yazılım devi MicrosoftWindows 8 ekosistemine ait Surface tabletleriyle tablet pazarında söz sahibi almayı hedeflerken 10.6 inç boyutundaki Surface Pro ve Surface RT ile sadece 9 inç üstü tablet pazarında yer alıyor.
Ancak Wall Street Journal'a göre bu durum değişmek üzere çünkü WSJ, Microsoft'un iPad miniNexus 7 gibi ürünlere rakip olacak 7 inç boyutunda Surface tablet üzerinde çalıştığını iddia ediyor.
Aslında 2012 yılının son çeyreğine bakarsak Microsoft'un böyle bir hamle yapması çok da yanlış bir hamle olmaz çünkü araştırma şirketi IDC'ye göre bu dönemde satılan tabletlerin yarısı 8 inç'den daha küçük. Nexus 7'nin geçtiğimiz yaz ve Apple'ın 7.9 inç'lik iPad mini'sini de geçtiğimiz Ekim ayında tanıttığı düşünülürse Microsoft'un da bu pazarda yer almak istemesi oldukça doğal.
Microsoft'un hazırlığında olduğu iddia edilen 7 inç'lik tablet ile ilgili ortaya atılan bir diğer iddia ise bu tabletin Xbox Surface gibi bir ada sahip oyun tableti olacağı yönünde. ARM işlemci ve yüksek RAM miktarı ile üretileceği iddia edilen bu ürünün tam sürüm Windows yerine kendine özel oyun odaklı hazırlanmış bir Windows ile satışa sunulacağı da dedikoduların arasında yer alıyor. 
Toparlamak gerekirse Microsoft,  7 inç boyutunda bir Surface ve Xbox Surface olarak iki farklı ürün de hazırlıyor olabilir, bunlar tek bir üründe olabilir ancak görünen o ki MicrosoftSurface ailesini yeni üyelerle genişletmek düşüncesinde. Bakalım Microsoft'un bu planları başarılı olacak mı ?