11 Nisan 2013 Perşembe



Samsung, yeni ürün gruplarıyla Galaxy ailesini genişletiyor. Galaxy S veGalaxy Note modellerinden sonra artık firmanın Galaxy Mega modellerini de resmi olarak pazarda göreceğiz.
Galaxy Mega 5.8 ve 6.3 modellerinin tanıtıldığını duyurmuştuk. Galaxy Mega 6.3, Mega ailesinin en iyi telefonu olarak dikkat çekiyor.
Güçlü donanım ;
Samsung'un ARM Cortex A15 tabanlı Exynos 5250 işlemcisini kullanan Mega 6.31.7 GHz hızında çalışıyor. Çift çekirdekli yapıdaki işlemcinin içerisinde Mali-T604 grafik birimi kullanılıyor.
2 GB RAM'i henüz tam olarak ihtiyaç gören uygulama ve oyunlar pazarda yok. Bu çıkmayacağı anlamına da gelmez fakat SamsungGalaxy Mega 6.3'de 1.5 GB RAM'e yer vermiş.
1 GB gibi boşta kalan RAM boyutunu sınırlamayacak olan değer, 2 GB kadar rahat olmasa da kullanıcılara yeterli bir deneyim sunacak.
Oyun performansı başarılı olacak ;
4 çekirdekli işlemci ve pazarın en güçlü grafik çipini kullanmasa da Galaxy Mega 6.3'ün en büyük avantajı HD çözünürlük. Günümüzde Full HD çözünürlük altında mevcut işlemcilerin biraz zorlandığı görülüyor. Galaxy Mega720 x 1280 piksel çözünürlüğü ve güçlü Mali-T604 GPU'suyla başarılı bir oyun deneyimi sunacak.
PPI değeri çok yüksek değil ;
6.3 inç büyüklüğünde devasa bir ekrana sahip olan Galaxy Mega 6.3,Full HD ekrana sahip değil. Performans açısından avantaj olsa da görüntü kalitesi için dezavantaj olarak yorumlanabilecek bu detay, piksel yoğunluğunu da düşürüyor.
233 PPI piksel aralığı sunan Galaxy Mega 6.3, ortalama bir keskinlik sunacak. Ekranın PenTile tabanlı AMOLED olmaması, keskinliğe olumlu yönde etki etse de, 233 PPI artık üst segment için pek yeterli bir aralık değil.
Tasarımda Galaxy S4 etkisi ;
Tasarım hatlarıyla Galaxy S4 modeline benzeyen Galaxy Mega ailesi, şık ve ince yapısıyla dikkat çekiyor. Büyük ve nispeten ağır olsa da ince olan Galaxy Mega 6.3, sadece 8mm kalınlığında. 198 gram ağırlığında olan telefon, 6.3 inç ekran boyutuna göre gayet başarılı ölçülere sahip.



Galaxy S3 ve Galaxy Note 2'ye benzer kamera özellikleri ;
SamsungGalaxy Mega 6.3 modelinde 8 Megapiksel ana kamera ve 1.9 Megapiksel çözünürlüğünde ön kamera kullanacak. Galaxy S4'teki kamera yazılımlarına sahip olacak olan Mega 6.3, Drama modu gibi özelliklere sahip olacak. Ürünün ana kamerası ayrıca LED flaş, otofokus ve Full HD video kaydı gibi özelliklere sahip olacak.
Yazılım
Android 4.2.2 Jelly Bean ve Galaxy S4'te kullanılan TouchWiz Nature 2.0 arayüzünü kullanan Galaxy Mega ailesi, Galaxy S4'teki pek çok yeniliği barındırıyor.
Air View, Multi WindowPop up Play gibi ek yazılımları kullanacak olanGalaxy Mega, büyük ekranlı telefon kullanmak isteyenler için ideal gibi görünüyor...
Depolama ve batarya
8 ve 16 GB dahili hafızaya ek olarak microSD hafızaya da sahip olacak olan Galaxy Mega 6.3'ün, arka kapağı çıkarılabilir yapıda. Cihaza güç veren 3200 mAh batarya da çıkarılabilir yapıda.
Kablosuz bağlantılar (802.11 ac desteği!)
NFCBluetooth 4.0802.11/a/b/g/n/ac desteğine sahip Wireless, çift taşıyıcılı veri bağlantısını destekliyor. Lokasyona göre değişmekle beraber 100 Mbps hızında mobil veri kullanımına olanak sağlayan Galaxy Mega 6.3GLONASS destekli GPS ile kablosuz özelliklerini tamamlıyor.
Kısaca ;
Galaxy MegaSamsung'un son dönemlerde hazırladığı en iddialı ailelerden biri diyebiliriz. Galaxy Note ve S ailelerinden ucuz ve daha büyük ekranlı olacak olan bu aile, başarılı özellikleriyle ciddi satış rakamlarına sahip olacak gibi görülüyor.