11 Nisan 2013 Perşembe


TouchWiz, iOS'ten Daha Basit ve Anlaşılır!


2007 yılından beri hayatımızda olan ve akıllı telefon deneyimini değiştiren iPhoneiOS işletim sistemi ve kolay kullanımıyla pek çok kişinin ilk aklına gelen modellerden.
Kolay kullanım konusunda Android ve çeşitli özelleştirilmiş Android kullanan cihazlardan daha basit olduğu düşünülen iOS, yapılan araştırmalara göre insanların gözünde o kadar kolay bir sistem değil.
Özellikle Samsung'un en son nesil TouchWiz arayüzü Nature ile bir çok ek özelleştirmenin bulunduğu özgür platform Android, kullanıcılara daha dost ve basit olarak görülmeye başlandı. Yapılan araştırmalar da bunu onaylıyor.
Siegel+Gate adlı danışmanlık firmasının yaptığı araştırmaya göre,Samsung'un Galaxy ailesinde kullandığı TouchWiz arayüzü, iOS'tan daha kolay ve basit bulunuyor.
400 kişi üzerinde yapılan araştırmada kullanıcıların en çok dikkat çektiği nokta, diğer markalara ve standartlara uyumluluk. Bir diğeri de kolay dosya transferi ve paylaşma. En basit bir WEB sayfasını bile paylaşmak, bazen iOS cihazlarda sorun olabiliyor.
Yapılan araştırmayla ilgili söylentiler de yok değil. İddialara göre Samsung'un ciddi bir Siegel+Gate müşterisi olduğu ve anketlerde bazı oynamalar söz konusu. Özellikle milyonların akıllı telefon kullandığı dönemde neden araştırmanın sadece 400 kişiyle sınırlandırıldığı da ayrı bir konu...