1 Mayıs 2013 Çarşamba


Galaxy S4'ün Yazılımları 8 GB Yer Kaplıyor!


Android işletim sisteminin sürümleri yükseldikçe, dahili depolama alanı üzerinde kapladığı alan da artıyor. Bunun üzerine üreticilerin de ek arayüzleri ve özel uygulamaları yüklenince, dahili depolamadaki kullanım oranı daha da artıyor.
SamsungGalaxy S4 ile beraber ön yüklü uygulama sayısı konusunda neredeyse rekor kırmaya aday. Telefonda yer alan pek çok sensör ve özel uygulamanın kullanılması için, ciddi bir yazılımsal yük; depolama ve RAM biriminin üzerinde yer ediyor.
Galaxy S4'ü kullananların belirttiğine göre 16 GB'lık dahili depolamaya sahip cihazlarda, neredeyse 8 GB'lık dahili depolamanın kullanıldığı, kullanıma kalan miktarın da 8 GB'a yakın olduğu görülüyor.
Peki dahili uygulamalar neler?
Samsung'un Galaxy S4 içerisinde kullandığı ek yazılımlara bakacak olduğumuzda ChatOnS HealthS TravelS VoiceS Voice DriveSamsung AppsVideo HubGame Hub gibi pek çok yazılımın olduğunu görüyoruz.
Kullanıcılara neredeyse 7 GB boş yer bırakan 16 GB'lık Galaxy S4'ün, özellikle oyun oynayanlar için sıkıntı doğurabileceği biliniyor. Artık pek çok oyunun microSD karta da kurulamadığını düşünürsek, 32 GB'lık sürümlere yönelmek daha doğru olacaktır...