1 Mayıs 2013 Çarşamba


Galaxy Note 3, 5.99 inç Ekranla Gelebilir!


Samsung'un üçüncü nesile kadar gelen Galaxy Note ailesi, merakla bekleniyor. İlk olarak karşımıza 5.3 inç ekranla gelen Galaxy Note, hem telefonlardan büyük ekranı, hem gelişmiş donanımı hem de S-Pen kalemiyle kullananların beğenisini toplamıştı.
Galaxy Note 2 ile konumunu perçinleyen firma, yaz aylarında çıkartacağı Galaxy Note 3 için çalışmalarını sürdürüyor. Galaxy Note 3 için bol parmak izine sahip bir görsel paylaşıldı. Prototip olduğu düşünülen cihaza ait teknik özellikler de paylaşıldı.
Henüz iddia aşamasında olan Galaxy Note 3'ün görseli ve teknik özellikleriyse dikkat çekici. 5.99 inç büyüklüğünde Super AMOLED Full HD ekranı kullanacak olan cihaz, Exynos 5 Octa işlemcisini kullanacak. ARM Cortex A15 tabanlı çekirdeklerinin 2.0 GHz'de çalıştırılacağı iddia edilirken,ARM Cortex A7 tabanlı çekirdekler ise 1.7 GHz'de çalıştırılacak.
Samsung'un ilk 2 GB RAM'e sahip telefonu olan Galaxy Note 2, yeni nesilde de yenilik yaparak 3 GB RAM ile gelebilir. 3 GB RAM'in nasıl bir deneyim sunacağı da merak konusu.
32 GB dahili hafıza ve microSD desteği sunacak olan telefonun, 16 ve 64 GB'lık sürümlerinin de olması bekleniyor. Ama iddialarda şimdilik sadece 32 GB belirtiliyor. Belki de prototip cihazın kapasitesi o seviyede.
Galaxy S3'e 2100 mAh batarya koyan SamsungGalaxy Note 2'ye de 3100 mAh batarya koymuştu. Şimdi de 2600 mAh'lik Galaxy S4'ü düşündüğümüzde, Galaxy Note 3'ün bataryası 3600 mAh seviyesinde olabilir. Batarya konusunda henüz şimdilik bir dedikodu çıkmış değil.
Yine S-Pen desteğine sahip olacak olan telefon, tanıtılacağı yaz gününe kadar yeni bir Android sürümü tanıtılmazsa, 4.2.2 Jelly Bean ve yeni nesil TouchWiz arayüzünü kullanacak.