5 Haziran 2013 Çarşamba

MSI, Primo 81 ile iPad mini'ye Özendi!


Donanım pazarında, yazılımın artık donanımı pek zorlamıyor olması sonucunda talep azalmış durumda. Yaklaşık 2 -3 sene önce alınan iyi bir bilgisayar, hala bir iki güncellemeyle performanslı bir şekilde kullanıcıların isteklerini cevaplayabiliyor.
Durum böyle olunca donanım üreticileri de tablet ve akıllı telefon gibi hızlı olan bu mobil pazara yönelmiş durumda. MSI'da bunlardan bir tanesi.
Computex 2013'te tanıtılan Primo 81, ekranı kapalı bir şekilde uzaktan bakıldığında doğrudan iPad mini'yi andırıyor. Tasarım olarak neredeyse birebir esinlenilen ürün, 7.85 inç büyüklüğünde IPS ekranla geliyor. Tıpkı iPad mini'deki gibi 1024 x 768 piksel çözünürlüğe sahip olan ekranın üreticisi ise LG.
7.8mm kalınlığa sahip olan Primo 81iPad mini'den biraz daha kalın bir tablet.
Donanım özelliklerine bakacak olduğuuzda dört çekirdekli Allwinner A315 işlemcisi, 1 GB RAM3500 mAh batarya gibi özelliklerin kullanıldığını görüyoruz. Android 4.2 Jelly Bean işletim sisteminin kullanıldığı cihazda, herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor. Bu da zaten iPad mini ile en bariz görsel farklılığı oluşturuyor.
Bakalım Apple, bu kadar yakın tasarım anlayışına nasıl bir tepki verecek?...