5 Haziran 2013 Çarşamba

PES 14'ten Yeni Ekran Görüntüleri




Yaz aylarının sonuna doğru PCPS3 ve Xbox 360 platformları için çıkması beklenen Pro Evolution Soccer (PES) 14 için yeni ekran görüntüleri yayınlandı.
Konami'nin ilk defa PES 14'te kullanacağı FOX Engine oyun motoru, yayınlanan bu ekran görüntüleri ile ne kadar iddialı olduğunu bizlere göstermiş oldu.
Son yıllarda satış rakamlarında en büyük rakibi olan FIFA'nın gerisinde kalan PES, daha gerçekçi oyuncu ve top kontrolü sunan FOX Engine oyun motoru ile bu yıl muhteşem bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor.
Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan PES 14'ün yeni ekran görüntüleri ile sizleri baş başa bırakalım.
Diğer ekran görüntülerini görüntüleyebilmek için sayfa değiştirin

MSI, Primo 81 ile iPad mini'ye Özendi!


Donanım pazarında, yazılımın artık donanımı pek zorlamıyor olması sonucunda talep azalmış durumda. Yaklaşık 2 -3 sene önce alınan iyi bir bilgisayar, hala bir iki güncellemeyle performanslı bir şekilde kullanıcıların isteklerini cevaplayabiliyor.
Durum böyle olunca donanım üreticileri de tablet ve akıllı telefon gibi hızlı olan bu mobil pazara yönelmiş durumda. MSI'da bunlardan bir tanesi.
Computex 2013'te tanıtılan Primo 81, ekranı kapalı bir şekilde uzaktan bakıldığında doğrudan iPad mini'yi andırıyor. Tasarım olarak neredeyse birebir esinlenilen ürün, 7.85 inç büyüklüğünde IPS ekranla geliyor. Tıpkı iPad mini'deki gibi 1024 x 768 piksel çözünürlüğe sahip olan ekranın üreticisi ise LG.
7.8mm kalınlığa sahip olan Primo 81iPad mini'den biraz daha kalın bir tablet.
Donanım özelliklerine bakacak olduğuuzda dört çekirdekli Allwinner A315 işlemcisi, 1 GB RAM3500 mAh batarya gibi özelliklerin kullanıldığını görüyoruz. Android 4.2 Jelly Bean işletim sisteminin kullanıldığı cihazda, herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor. Bu da zaten iPad mini ile en bariz görsel farklılığı oluşturuyor.
Bakalım Apple, bu kadar yakın tasarım anlayışına nasıl bir tepki verecek?...

iOS 7'nin İkonları Kare Olabilir


Birçok Apple kullanıcısının merakla beklediği iOS 7, 10 Haziran’da başlayacak olan WWDC 13 etkinliğinde gün yüzüne çıkacak. Bu etkinliğin başlamasına çok kısa bir süre kala, yeni iOS sürümü için ortaya atılan iddialar artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde iOS 7'ye ait olduğu düşünülen ekran görüntüsü sızdırılmıştı...
Bugün ise iOS 7'nin uygulama ikonları hakkında ortaya yeni bir iddia daha atıldı. iOS uygulama yapımcısı "Appnext" tarafından aktarılan bilgilere göre; Apple'ın geliştiricilere sunduğu uygulama yükleme panelinde, uygulamaların ikonları kare şeklinde olduğu görünüyor.
iOS 7'ye ait olduğu düşünülen uygulama ikonları
Önceki iOS sürümlerinden alışkın olduğumuz uygulama ikonlarının köşeleri yuvarlak yapısından çıkıp, daha düz kare bir şekilde tasarlanmış. Ancak daha önce sızdırılan iOS 7 ekran görüntülerine bakacak olursak, uygulama ikonlarının yuvarlak yapısı korunarak sadece simgelerinde bir değişiklik yapıldığı görünüyordu.
iOS 7'nin ikonları için ortaya atılan iddialar birbirleriyle çelişiyor. Jony Ive tarafından tasarlanacak olan iOS 7 hakkında daha sağlıklı bilgiler almak için WWDC konferansını beklemek doğru bir seçim olacak.
Bu konferansı iPhone veya iPad'lerinizden takip etmek için; App Store'da ücretsiz olarak sunulan WWDC uygulamasını buradan indirebilirsiniz...

Samsung Galaxy S4 Active Hakkında Her Şey



SamsungGalaxy S4 modellerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Referans Android işletim sistemini kullanan Galaxy S4 Google Edition ve 4.3 inç ekran ile gelen Galaxy S4 Mini modelinden sonra Samsung,Galaxy S4 Active ile karşımızda.
GT-I9295 kod adına sahip olan Galaxy S4 ActiveLTE destekleyen Galaxy S4 modeli olan GT-9505 ile benzer teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.
Suya ve toza karşı dayanıklı
IP67 sertifikasına sahip olan Galaxy S4 Active, suya ve toza karşı dayanıklı. 1 metre derinliğindeki suya, 30 dakika boyunca dayanabilen Galaxy S4 Active, kullanıcılarına farklı bir deneyim sunacak.
Su altında çekim yapabilmeyi etkin kılan Samsung, "Aqua Mode" adı verilen bir çekim modu sayesinde su altından başarılı video ve fotoğraf çekim imkanını bizlere sunuyor.

8 Megapiksel kamera, Full HD video kaydı, HDR modu gibi özelliklere de sahip olan ürün, başarılı kamera özellikleriyle dikkat çekiyor.
Super AMOLED Full HD ekrana elveda ;
Super AMOLED teknolojisine sahip ekranları sevenler kadar, sevmeyenler de oldukça fazla. Görselleri olduğundan daha parlak ve canlı renklerle gösteren AMOLED teknolojisi, gerçek siyah rengini verebilmesiyle ünlü. Fakat beyaz renklerde de IPS ve LCD ekranlar kadar canlı değil.
SamsungGalaxy S4 Active modelinde Super AMOLED Full HD ekran paneli kullanmıyor. Yine 5 inç boyutunda ve Full HD çözünürlüğünde ekrana sahip olacak olan ActiveTFT LCD ekran teknolojisiyle karşımızda olacak. Galaxy S4 Active'in ekranı, tıpkı klasik Galaxy S4'teki gibi Corning Gorilla Glass 3 camı ile korunacak...
Bir sonraki sayfa: Teknik Özellikler ve Tasarım

Wikipad 11 Haziran'da Satışta




Geçtiğimiz yıl Eylül ayında gün yüzüne çıkan Android işletim sistemli oyun tableti Wikipad, erteleme ve gecikmelerden sonra satışa sunuluyor. PCWorld'ün haberine göre yeni tablet 11 Haziran tarihinde raflardaki yerini alacak.
Hakkındaki haberler ilk çıktığında yeni tablet, U harfi şeklinde bir oyun kontrolörü ile beraber geliyor. İstenildiğinde kontrolörden bağımsız olarak tablet amaçlı kullanılabilen yeni ürün, 1280x800 çözünülüğünde 7 inç çoklu dokunmatik bir ekrana sahip.
Tegra 3 işlemci ve 1 GB bellek içeren Wikipad16 GB dahili depolama alanı ve 2 megapiksel çözünürlüğünde ön kamera ile geliyor 802.11a/b/g/n ve Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı çözümlerine yer verilen cihazda dahili GPS alıcısı da bulunuyor. Micro-HDMI çıkış ve MicroSD kart yuvası da tablet üzerinde yer alıyor.
  
11 Haziran'da ABD'de satışa sunulacak Wikipad'in fiyatı ise 249 Dolar. Cihazın uluslararası lansmanının ise bu ayın sonuna kadar yapılacağı bildiriliyor...
Yeni ürün ile ilgi daha fala bilgiyi buradan alabilirsiniz.

1 Mayıs 2013 Çarşamba



2013'ün en çok beklenen oyunlarından biri olan Grand Theft Auto V'in çıkışı tarihine artık oldukça az bir süre kaldı. Rockstar Games de 17 Eylülde piyasaya çıkacak oyun için oyunda yer alan 3 karakter ile ilgili 3 farklı video yayınlayarak heyecanı biraz daha arttırmayı hedefledi.
17 Eylül'de XBOX 360 ve PlayStation 3'ün yanında yeni nesil konsollar için de piyasaya sürülmesi beklenen Grand Theft Auto V için yayınlanan videolarda Michael, Franklin ve Trevor'ın hayatına yakından tanık oluyoruz. İsterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri oyunla ilgili detaylı bilgiler alabileceğiniz bu 3 video ile baş başa bırakalım. 
Grand Theft Auto V: Michael. Franklin. Trevor.